FIGURA

TERAPIJSKI I RELAKSACIJSKI CENTAR

MAJA KRASIĆ

Tek nakon 6 godina rada u formalnoj struci, prvi dio kao studentica, a onda kao inženjerka elektrotehnike, shvatila sam da optičke mreže, rješavanje mrežnih problema i općenito ta struka nisu moja strast. Ma ne ni strast, više kao “što ja tu uopće radim” heureka. I koju godinu prije je to meni bilo sve već sumnjivo, samo nisam znala što bih s tom informacijom.

Kako bi bilo raditi ono što voliš, svoj “posao iz snova”? Da sam financijski podmirena i da ne moram raditi da bih od toga živjela, kako bih provodila vrijeme? Kada sam shvatila odgovor na to pitanje i osjetila da je to – to, nije više bilo šanse da me netko ili nešto zaustavi. Oduvijek volim masirati, a kako sam u sportu bila odmalena (plivanje i jedrenje na dasci), masaža je bila uobičajena rutina u sklopu treninga i natjecanja. Nakon prestanka aktivnog treniranja, nastavila sam se rekreacijski baviti sportom, pa je i masaža ostala u svojoj važnoj ulozi. Tek mi je kolegica u bivšoj firmi stavila bubu u uho da bi se morala time baviti, nakon što sam po n-ti put uslišala njeno žicanje da ju malo izmasiram dok je sjedila za radnim stolom (Tanja, cmok!).

Danima mi je ta njena rečenica odzvanjala u glavi. Ja stvarno volim masirati od kada znam za sebe. Nikada ranije mi nije palo na pamet da se time uopće  čovjek može baviti, školovati u tom smjeru, živjeti od toga, a svojim odabirom  fakulteta sam se samo udaljila od svega toga što me zapravo zanima. Raspitala sam se i pronašla svoje mjesto za prekvalifikacije (kasnije i za specijalizacije), i za Učilište Adrianus imam samo riječi hvale. Par odluka i poteza, malo hrabrosti i sreće – i moja formalna struka, srodne diplome i certifikati su pospremljeni u ladicu, ostavljajući još više prostora i vremena za ono što me ispunjavalo.

Od 2012. se konstantno educiram u području masaže i rekreacije, radila sam i u par zagrebačkih studija kao voditelj aerobika i Pilatesa, a od 2013. do 2017. u Body&Mind studiju gdje sam se i certificirala za Stott Pilates instruktora. Body&Mind-u sam zahvalna za mnoga otvorena vrata, opsežnu, detaljnu i nesebičnu konstantnu edukaciju, puno iskustva u radu s raznim populacijskim skupinama, i potpuno novi pogled na pokret, tijelo i sustav vježbanja. Sve to me obogatilo i kao osobu i kao terapeuta.

Krajem 2019. Figura je narasla u terapijski i relaksacijski centar, u prekrasnom prostoru u Ogrizovićevoj 25 na Trešnjevci.

U međuvremenu sam se “uvalila” i u majčinstvo. Život je lijep. 🙂

Obrazovanje i certifikacije

MASAŽA I MANUALNE TEHNIKE

2013. Učilište Adrianus, stručno osposobljavanje – maser
2014. Učilište Adrianus, stručno osposobljavanje – limfni maser
2014. Učilište Adrianus, specijalizacija – terapijska masaža
2015. Učilište Adrianus, specijalizacija – cupping terapija
2015. tečaj manualne terapije 1.stupanj – križobolja (Mr.sc. Aleksandar Stošić, dr. med)
2018. Učilište Adrianus, specijalizacija – cross friction i funkcionalna masaža
2019. Učilište Adrianus, specijalizacija – cross friction i funkcionalna masaža 2.stupanj
2019. Udruga Initium, radionica – Palpation Anatomy

PILATES

2012. Hrvatska olimpijska akademija – program voditelja sportske rekreacije – Pilates
2015. Merrithew – Education (Body and Mind Studio, Zagreb) – Certified Stott Pilates Instructor

IVANA BIČANIĆ, viši fizioterapeut

Ponekad se stvari u životu poklope tako spontano i savršeno, kada se najmanje nadaš i kada ništa ne očekuješ. Tako se Ivana poklopila s našim Centrom i uklopila u naš tim prije nego sam se uopće uspjela baciti u aktivnu potragu za još jednim članom.

Znala sam da nam treba još jedan par ruku, još jedna glava s istim mindsetom, još jedna osoba s istim entuzijazmom, voljom i ljubavlju za ovaj posao. Ivana je našla nas i došla na masažu, misleći da dolazi samo na masažu. Odmah smo kliknule u opuštenom razgovoru oko struke, anatomije, zabluda i mitova u masaži, terapijama općenito.
Koji tjedan nakon toga, postala je službeno članica tima.

Njen miran i vedar duh, čvrsta a nježna ruka i veliko znanje i iskustvo donijeli su pojačanje kakvom sam se mogla samo nadati.

Obrazovanje i certifikacije

FIZIOTERAPIJA I MANUALNE TEHNIKE

2016. Zdravstveno veleučilište, Zagreb – prvostupnik fizioterapije
2018. Zdravstvena ustanova Medeor – stručno osposobljavanje prvostupnika fizioterapije
2019. radionica PIR – postizometrička relaksacija (Tonći Šitić, bacc. physioth)

VALENTINA GALIĆ, viši fizioterapeut

 

Da ne ispadne da vrebam klijente fizioterapeute i regrutiram ih u Figurin tim, Valentina je dolazila u više navrata kod nas kao zadovoljna klijentica uopće ne spominjući svoju struku. Ninja fizio i medicinska sestra.

Kada smo objavili oglas za posao, mail s prijavom je bio prvi u inboxu. Ubrzo je postala članica tima jer je odmah odskočila svojim vedrim duhom, blagošću u nastupu, poznavanjem biomehanike te čvrstom rukom u masaži i manualnim tehnikama. Vješto barata između laganih i dubokih intenziteta pritiska, s lakoćom prepoznaje potrebe klijenata i prilagođava tehnike ovisno o njima.

Obrazovanje i certifikacije

FIZIOTERAPIJA I MANUALNE TEHNIKE

2014. Zdravstveno veleučilište, Zagreb – prvostupnik fizioterapije
2015. Ustanova za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju – stručno osposobljavanje prvostupnika fizioterapije
2018. radionica – ‘Dubinski rad na psoas majoru’
2018. radionica – ‘Thai trigger točke i njihova primjena u masaži’
2019. EMM Tech – tečaj Emmett tehnike (1. i 2. modul)

NIKOLINA LOVRINOVIĆ, viši fizioterapeut

 

Nikolina se pojavila na radaru taman kada se Figura počela više usmjeravati u podizanje kvalitete života klijenata dodatnim pristupom s dugoročnijim rezultatima od pasivnih hands-on tretmana.

To uključuje: konzultacije, procjena i analiza trenutnog stanja, postavljanje očekivanja i ciljeva, kreiranje plana koji uključuje i terapijske vježbe, edukaciju i alate za samopomoć te jasne upute primjenjive u svakodnevnom životu. Namjera je da se simptomi raznih bolnih stanja mišićno-koštanog sustava povuku, da klijent zna kakav oporavak može očekivati, što sve utječe na njegovo stanje, kako sam sebi može pomoći i postoji li potreba za dodatnu intervenciju i brigu.

Svojim iskustvom i znanjem obuhvatila je sve navedeno, a uz profesionalnost, vedrinu i pouzdanost uklopila se u našu postavu kao nacrtana.

Obrazovanje i certifikacije

FIZIOTERAPIJA I MANUALNE TEHNIKE

2014. Zdravstveno veleučilište, Zagreb – prvostupnik fizioterapije
2015. Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr. Šime Mijić – stručno osposobljavanje prvostupnika fizioterapije

2017. Udruga za poticanje edukacije u fizioterapiji ‘Edukativa’ – tečaj Normalni pokret (studije analize normalnog pokreta kao osnova za razvoj tretmana kod odraslih osoba s neurološkim smetnjama)
2017. radionica – manualna fizioterapija gornjeg ekstremiteta (Tonći Šitić, bacc. physioth)
2018. radionica PIR – postizometrička relaksacija (Tonći Šitić, bacc. physioth)
2019. Udruga za poticanje edukacije u fizioterapiji ‘Edukativa’ – tečaj Bobath koncepta (procjena i tretman odraslih osoba s neurološkim smetnjama)
2020. FIFA – Football Medicine
2020. Easyflossing

ANTEA ŠIMUNOVIĆ, viši fizioterapeut

antea-simunovic-figura-terapijski-centar-tim-558x744

 

Našu Anteu smo pronašli i asimilirali u tim nakon duge aktivne potrage. Perspektivna i ambiciozna, već za vrijeme studija fizioterapije traži priliku za praktičnu primjenu znanja iz područja sportskih ozljeda i rehabilitacije, te masaže i manualnih tehnika.

Iako se brzo isprofilirala u tešku ruku milog lica, s lakoćom se prilagođava i relaksirajućim i terapijskim tehnikama

Obrazovanje i certifikacije

FIZIOTERAPIJA I MANUALNE TEHNIKE

2021. studij fizioterapije – Visoka škola Ivanić Grad – prvostupnik fizioterapije

2021. Učilište Arimed – maser aromaterapeut

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.