Sportska masaža

Kandidati za sportsku masažu

  • sportaši ili rekreativci 
  • postoji potreba ubrzanja oporavka mišića od fizičkog napora
  • postoji potreba opuštanja spazmatičnih mišića nakon napornih treninga i natjecanja

Po čemu je posebna ova masaža?

Sportska masaža se uglavnom percipira kao izrazito jaka i pomalo agresivna masaža intenzivnog pritiska, ali ovisno o tome koji se cilj masažom želi postići, tijek i tehnike u sportskoj masaži variraju.

Ideja same masaže kreira se oko faze trenažnog procesa sportaša, same vrste sporta, opetovanih pokreta u treninzima i natjecanjima, a jedna od uloga je i preventivna zbog mogućnosti ozljeda mekih tkiva uslijed napora i izostanka adekvatnog odmora.

Primarni cilj je svakako jedan – ubrzati oporavak mišića od fizičkog napora. To se postiže pomoću dva djelovanja – smanjenja mišićnog tonusa, koji se prirodno poveća unutar treninga ili natjecanja, te poboljšanja kapilarne cirkulacije krvi.

Ako je cilj opustiti napete mišiće nakon napornih treninga i natjecanja, onda je i pritisak doziran u tom smislu. Sve je prilagođeno konkretnom sportašu (ili rekreativcu), a izrazito agresivne tehnike ne primjenjujemo jer smatramo da mogu izazvati kontraefekt zbog mogućih mikro trauma mekih tkiva.

 

Kako izgleda sama masaža?

Kod masaže cijelog tijela, klijent ostaje u svojem donjem rublju (ili našem jednokratnom). Za vrijeme masaže cijelo tijelo je prekriveno ručnikom ili plahtom, osim onog dijela koji se masira. 

Kod parcijalne masaže (obrada samo leđa ili nogu) može se dijelom ostati u odjeći, ali puno je ugodnije raskomotiti se.

U radu se koriste podlaktice, laktovi i dlanovi. Terapeut za vrijeme masaže izmjenjuje pokrete, a pritisak može varirati od vrlo laganog do konkretnog i intenzivnog, ovisno o potrebi i preferenciji klijenta. Prije same masaže se uvijek iskomuniciraju očekivanja i dogovori fokus terapije.

 

Kakvo ulje se koristi?

U Figuri koristimo mješavinu baznog bademovog ulja i Pranarom eteričnih ulja vrhunske kvalitete.

 

Trajanje i cijena 

parcijalna sportska masaža (leđa ili noge): 30 min = 150 kn (PDV uključen)

sportska masaža cijelog tijela (vrat, leđa, ruke i noge): 50 min = 270 kn (PDV uključen)

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.