Masaža za trudnice (Prenatalna masaža)

Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_sportska-ozljeda_limfna_drenaza_terapijska_masaza_masaza_za_trudnice

Žena prolazi kroz mnogo emocionalnih, hormonalnih i fizičkih promjena tijekom trudnoće, na koje se treba postepeno prilagoditi da bi se osjećala ugodno koliko je to moguće. Bolovi, oticanje nogu, ukočenost, nesanica, razni pritisci u regijama tijela gdje ih inače ne osjećamo – sve su to uobičajeni problemi u trudnoći. Najčešća je bol u leđima, a često se nastavlja i tokom dojenja i nošenja djeteta. 


Kada se trudnica smije masirati?

Ako je trudnoća urednog tijeka i postoji liječničko “zeleno svijetlo” za uobičajeno funkcioniranje poput kretanja i vježbanja, te ako se trudnica osjeća generalno dobro – masaža se može bezbrižno prakticirati tokom cijele trudnoće. 

Neke žene, s obzirom na specifičnost prvog tromjesečja, radije čekaju početak drugog tromjesečja.

 

Zašto je prenatalna masaža pun pogodak?

Umirujući efekt masaže pomaže pri opuštanju, smirenju i postizanju efekta ‘nešto konačno radim za sebe’, a terapeutski učinak je usmjeren upravo na posebne potrebe trudnica – olakšavanje boli, poboljšanje cirkulacije i općeg izgleda kože, smanjenje otečenih nogu…

 

Kako izgleda sama masaža?

Kod masaže cijelog tijela, klijentica ostaje u svojem donjem rublju (ili našem jednokratnom). Za vrijeme masaže cijelo tijelo je prekriveno ručnikom ili plahtom, osim onog dijela koji se masira. Kod parcijalne masaže (obrada samo leđa ili nogu) može se dijelom ostati u odjeći, ali puno je ugodnije raskomotiti se.

Položaj trudnice se individualno prilagođava, a najviše ovisi o tjednu trudnoće i subjektivnom osjećaju žene što joj odgovara, a što ne. 

Najugodniji položaj je na boku – i za masažu leđa i masažu nogu. Na jednom boku se obradi jedna strana tijela, a druga strana nakon okretanja na drugi bok. Za dodatnu udobnost postave se jastuci između nogu, ispod glave i ispod trbuha ako je potrebno, pa je boravak u tom položaju izrazito ugodan.

 

Treba li se ležanje na leđima izbjegavati?

Nakon 22. tjedna, zbog povećanja volumena maternice i težine djeteta, može doći do pritiska na velike krvne žile prilikom ležanja na leđima na ravnoj površini. Trudnicu takav položaj i samu počinje smetati, pa će se ona instinktivno micati iz njega. Za neko kraće trajanje tretmana (npr. obrada vrata i lica) uzglavlje se može podići, te se na taj način leđa rasterete. 

 

Kakvo ulje se koristi?

U Figuri za prenatalnu masažu koristimo čisto hladno prešano bademovo ulje, bez dodataka eteričnih. Isto koristimo i za žene koje doje.

 

Trajanje i cijena 

parcijalna masaža (leđa ili noge): 30 min = 150 kn (PDV uključen)

masaža cijelog tijela (vrat, leđa, ruke i noge): 50 min = 270 kn (PDV uključen)

 

Za puni relaksirajući doživljaj i bolje iskustvo same masaže, nakon masaže cijelog tijela klijentice imaju na raspolaganju neometanih 10 minuta u sobi da se razbude, normaliziraju krvni tlak i u miru vrate u realnost.

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.