Masaža za trudnice (Pretanalna masaža)

KADA SE TRUDNICA SMIJE MASIRATI

Trudnoća je urednog tijeka i postoji liječničko “zeleno svijetlo” za uobičajeno funkcioniranje poput kretanja i vježbanja?

Tada se masaža može bezbrižno prakticirati tokom cijele trudnoće, od prvog tromjesečja do poroda.

 

ŠTO OČEKIVATI OD PRENATALNE MASAŽE

Umirujući efekt masaže pomaže pri opuštanju, smirenju i postizanju ‘nešto konačno radim za sebe’ efekta.

Terapeutski učinak je usmjeren na posebne potrebe trudnica – olakšavanje boli zbog mišićno koštanih promjena i djelovanje na osjećaj teških nogu i njihovo oticanje.

PARCIJALNA MASAŽA

  • leđa ili noge 30 min = 20 € (150,68 kn) 

MASAŽA CIJELOG TIJELA

  • vrat, leđa, ruke i noge 55 min = 36 € (271,22 kn) 

Kako rezervirati svoj termin?

Prikazuju se samo slobodni termini 8 tjedana unaprijed.

Ako je željeni termin zauzet, zatraži ga na WhatsApp da te stavimo na čekanje ako se oslobodi!

Termin je samo tvoj nakon online uplate usluge (kartično, mobilno/internet bankarstvom ili KEKS pay) na kraju procesa rezervacije.

Sustav će te automatski voditi do webshopa gdje možeš izvršiti plaćanje, ili prati link za uplatu koji će stići u mailu nakon izbora termina.

Bez brige, možeš ga i dalje besplatno otkazati ako ćeš trebati promjenu ili nećeš moći doći.

OTKAZIVANJE TERMINA

Naša polica otkazivanja termina nam je važan dio strategije kvalitete poslovanja. U slučaju da ne možeš doći na svoj termin, javi nam na info@figura-fit.hr ili putem WhatsAppa na +385951973846. Rado ćemo izaći u susret, i to na način da:

  • ako se termin otkaže najkasnije u roku od 7 dana od dana rezerviranog termina, vršimo povrat uplaćenih sredstava u cijelosti,
  • kod otkazivanja u periodu od 7 dana do 24 sata prije rezerviranog termina, imaš pravo iskoristiti uplaćena sredstva za neki drugi slobodan termin u roku 21 dan od dana termina kojeg otkazuješ.

Kod otkazivanja u periodu kraćem od 24 sata do početka rezerviranog termin, u cijelosti se gubi uplaćeni iznos i to na ime naknade štete.

 

Hvala što cijeniš naše vrijeme!

DODATNO O PRENATALNOJ MASAŽI:

Žena prolazi kroz mnogo emocionalnih, hormonalnih i fizičkih promjena tijekom trudnoće, na koje se treba postepeno prilagoditi da bi se osjećala ugodno koliko je to moguće. Bolovi, oticanje nogu, ukočenost, nesanica, razni pritisci u regijama tijela gdje ih inače ne osjećamo – sve su to uobičajeni problemi u trudnoći kod kojih masaža može imati pozitivan efekt.

Najčešća je bol u leđima, a često se nastavlja i tokom dojenja i nošenja djeteta.

Nakon 22. tjedna, zbog povećanja volumena maternice i težine djeteta, može doći do pritiska na velike krvne žile prilikom ležanja na leđima na ravnoj površini.

Trudnicu takav položaj i samu počinje smetati, pa će se ona instinktivno micati iz njega.

Za neko kraće trajanje tretmana (npr. obrada vrata i lica) uzglavlje se može podići, te se na taj način leđa rasterete.

U 3. tromjesečju bi svakako trebalo izbjegavati ležanje na leđima na ravnoj površini u bilo kojoj situaciji i trajanju.

Kod masaže cijelog tijela, klijentica ostaje u svojem donjem rublju (ili našem jednokratnom). Za vrijeme masaže cijelo tijelo je prekriveno ručnikom ili plahtom, osim onog dijela koji se masira. Kod parcijalne masaže (obrada samo leđa ili nogu) može se dijelom ostati u odjeći, ali puno je ugodnije raskomotiti se.

Položaj trudnice se individualno prilagođava, a najviše ovisi o tjednu trudnoće i subjektivnom osjećaju žene što joj odgovara, a što ne.

S obzirom na nisku poziciju maternice do 16. tjedna, do tada se masaža može izvoditi na klasičan način bez problema. Do 20. tjedna to ovisi o samoj trudnici i što joj odgovara (ako spava i dalje na trbuhu, vjerojatno će joj i masaža u toj poziciji odgovarati).

Nakon toga se bez iznimke masaža izvodi na boku – i za masažu leđa i masažu nogu. Na jednom boku se obradi jedna strana tijela, a druga strana nakon okretanja na drugi bok. Za dodatnu udobnost postave se jastuci između nogu, ispod glave i ispod trbuha ako je potrebno, pa je boravak u tom položaju izrazito ugodan.

U Figuri za prenatalnu masažu koristimo čisto hladno prešano bademovo ulje, bez dodataka eteričnih. Isto koristimo i za žene koje doje.

Na svoj termin dođi 10ak minuta ranije da se raskomotiš i uzemljiš.

Prije tretmana s terapeutom dogovori fokus i očekivanja, jačinu pritiska i preferencije.

Za puni relaksirajući doživljaj i bolje iskustvo same masaže, nakon masaže cijelog tijela imaš na raspolaganju neometanih 5-10 minuta u sobi da se razbudiš, normaliziraš krvni tlak i u miru vratiš u realnost.

Ovaj tekst bi ti mogao pomoći. Vidimo se uskoro!

Možda će te zanimati i ovo:

klasična masaža

terapijska masaža

cupping

vježbanje 2-4 osobe

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom ili pokretom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.