Cupping tretman

ZA KOGA JE CUPPING

Cupping je metoda kojom se pomoću cupping čašica i vakuuma postiže lokalna prokrvljenost tkiva i tretiraju bolne mišićne trigger točke.

Osobe s bolnim simptomima i osjećajem mišiće napetosti doživjet će olakšanje i smanjenje bolnosti.

Najčešće se primjenjuje kao komplementarna terapija u klasičnoj, terapijskoj i anticelulitnoj masaži, ali i kao samostalni tretman.

ŠTO MOGU OČEKIVATI OD TRETMANA

Jačina usisa zraka iz čašice se može kontrolirati i prilagoditi potrebi terapije i subjektivnom osjećaju klijenta.

Čašice se mogu pomicati po tijelu ili postaviti na određena mjesta i ostaviti da djeluju onoliko dugo koliko terapeut procijeni i koliko je osobi ugodno (uglavnom 5-15 minuta).

Nakon tretmana ostaju pravilni okrugli tragovi na koži, koji mogu potrajati do 10 dana.

SAMOSTALNI TRETMAN (15 min)

  • 15 min = 10 € (75,34 kn) 

CUPPING + TERAPIJSKA MASAŽA (60 min)

  • parcijalna terapijska masaža 45 min + cupping 15 min = 36 € (271,22 kn) 

CUPPING + KLASIČNA MASAŽA (45 min)

  • parcijalna klasična masaža 30 min + cupping 15 min = 28 € (210,95 kn) 

CUPPING + KLASIČNA MASAŽA (70 min)

  • klasična masaža cijelo tijelo 55 min + cupping 15 min = 46 € (346,56 kn) 

Kako rezervirati svoj termin?

Prikazuju se samo slobodni termini 8 tjedana unaprijed.

Ako je željeni termin zauzet, zatraži ga na WhatsApp da te stavimo na čekanje ako se oslobodi!

Termin je samo tvoj nakon online uplate usluge (kartično, mobilno/internet bankarstvom ili KEKS pay) na kraju procesa rezervacije.

Sustav će te automatski voditi do webshopa gdje možeš izvršiti plaćanje, ili prati link za uplatu koji će stići u mailu nakon izbora termina.

Bez brige, možeš ga i dalje besplatno otkazati ako ćeš trebati promjenu ili nećeš moći doći.

OTKAZIVANJE TERMINA

Naša polica otkazivanja termina nam je važan dio strategije kvalitete poslovanja. U slučaju da ne možeš doći na svoj termin, javi nam na info@figura-fit.hr ili putem WhatsAppa na +385951973846. Rado ćemo izaći u susret, i to na način da:

  • ako se termin otkaže najkasnije u roku od 7 dana od dana rezerviranog termina, vršimo povrat uplaćenih sredstava u cijelosti,
  • kod otkazivanja u periodu od 7 dana do 24 sata prije rezerviranog termina, imaš pravo iskoristiti uplaćena sredstva za neki drugi slobodan termin u roku 21 dan od dana termina kojeg otkazuješ.

Kod otkazivanja u periodu kraćem od 24 sata do početka rezerviranog termin, u cijelosti se gubi uplaćeni iznos i to na ime naknade štete.

 

Hvala što cijeniš naše vrijeme!

DODATNO O CUPPINGU:

Cupping je porijeklom iz alternativne medicine, a vuče korijene iz Kine, Egipta i općenito bliskoistočnih i istočnih kultura stare par tisuća godina. Trigger točke se na dosta mjesta podudaraju s akupresurnim točkama istočne medicine.

Za primjenu cupping terapije koriste se čašice koje su najčešće staklene, silikonske ili plastične. Nakon što se čašica postavi na kožu, stvori se vakuum između površine kože i unutrašnje strane čašice.

Ovisno o vrsti čašice mijenja se tehnika sukcije zraka, no ideja je ista kod svih – postići vakuum i podići površinsku fasciju, zbog čega se izvlači krv iz malih krvnih žila direktno u tretirano tkivo. Postiže se rasterećenje spazmatičnog mišića, lokalna hiperemija, ugodna senzacija i senzorna poslastica za živčani sustav, što za mozak koji se bavi bolnim stanjima mišićno-koštanog sustava djeluje kao olakšanje.

Cupping je djelotvoran kod bolnih i zategnutih mišićnih stanja gdje je generalno otežana mikrocirkulacija i izmjena otpadnih i hranjivih tvari, te kod celulita iz istog razloga.

Tragovi u obliku pravilnih krugova raznih nijansi crvene boje ostaju samo nakon držanja čašice na istom mjestu određeno vrijeme – od pomicajućeg cuppinga tragova nema.

Crvenkasti krugovi nastaju zbog izlijevanja krvi iz kapilara u površinsko tkivo, i to je normalan dio terapije. Ostaju vidljivi otprilike 5 do 10 dana, ovisno o stanju tijela prije terapije.

Okolini koja nije upućena u cupping, tragovi djeluju poput masnica i najčešće upućuju zabrinute poglede i komentare njihovom vlasniku, te teško vjeruju da ste nekome za to i platili. ?

Ipak, za razliku od masnica i hematoma, ovi tragovi nisu bolni na dodir jer prilikom terapije ne dolazi do rupture tkiva.

Cupping je toliko ugodan i blagotvoran da malo tragova, pogotovo ako su ispod odjeće, većini ljudi ne smeta.

Na svoj termin dođi 10ak minuta ranije da se raskomotiš i uzemljiš.

Prije tretmana s terapeutom dogovori fokus i očekivanja, jačinu pritiska i preferencije.

Ovaj tekst bi ti mogao pomoći. Vidimo se uskoro!

Možda će te zanimati i ovo:

klasična masaža

terapijska masaža

prenatalna masaža

vježbanje 2-4 osobe

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom ili pokretom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.