Bol u koljenu

Bol u koljenu - terapijski i relaksacijski centar - Figura, Zagreb, Trešnjevka

Bol u koljenu uobičajena je pojava koja pogađa ljude svih dobnih skupina i profesija. Ograničenost koju uzrokuje bol ometa svakodnevno kretanje, što zna biti jako frustrirajuće.

Čovjek dnevno u prosjeku napravi oko 10 tisuća koraka. To je  jako veliko opterećenje za koljena, posebno ako netko ima prekomjernu težinu. Znate li da samo 5 kilograma viška znači 20 puta veću težinu za koljena?

Bolno koljeno je često posljedica bavljenja sportom. Nepravilno vježbanje rekreativaca, sportaša amatera ili izuzetno naporni i intenzivni treninzi profesionalnih sportaša mogu prouzročiti oštećenja koljena.

Kroz individualni pristup klijentu i zajedničku suradnju, osmišljavamo najbolje moguće rješenje za smanjenje tegoba i što brži povrat bezbolnim svakodnevnim aktivnostima.

Problemi koje uzrokuje bol u koljenu

Najčešći uzrok bolnog koljena su:

  • mišićno-tetivne promjene
  • zglobne promjene.

Neki od simptoma koji ometaju svakodnevno funkcioniranje su:

  • osjećaj ukočenosti nakon buđenja ili dugotrajnog sjedenja
  • bol pri hodanju po stepenicama ili trčanju
  • razni zvučni elementi poput škripanja i pucketanja.

Rješenje za bolno koljeno u Figuri

Pregled fizioterapeuta i konzultacije radimo radi procjene i analize trenutačnog stanja. Prikupljamo sve važne informacije stvarajući širu sliku o klijentu i problemu s kojim dolazi. Postavljamo očekivanja i ciljeve.

Kreiramo plan koji uključuje:

Cilj je povoljno djelovati na simptome, a primjenom vježbi i jednostavnih uputa i na uzrok problema, uz neizostavnu edukaciju o samom problemu.

Kada klijent zna kakav oporavak može očekivati, što sve utječe na njegovo stanje, kako sam sebi može pomoći, te postoji li potreba za dodatnom intervencijom ili brigom – tada je i oporavak puno efikasniji i brži, a rezultati dugotrajniji.

FIGURIN TIM ČINE STRUČNI I VRLO MOTIVIRANI FIZIOTERAPEUTI KRITIČKOG RAZMIŠLJANJA I U KORAKU SA SUVREMENIM SAZNANJIMA.

Imate li akutnu ili kroničnu bol zbog Vašeg posla, ritma života ili sportske ozljede?

Terapija masažom oporavit će umorne mišiće te osloboditi Vas boli i stresa.