Vjezbanje_figura_anticelulitna-masaza_salon_zagreb_masaza_figura_6

Vježbanje i koliki je omjer prehrana/vježbanje trenutno in?2 min čitanja

70/30? Ili 80/20? Koliki je omjer prehrana/vježbanje trenutno in?

U svakom slučaju, ti omjeri su uvijek u korist prehrane. Ispada da je puno važnija od vježbanja i da se bez rekreacije i treninga može. Može, naravno. Ali da je pametno, nije.

Prvo, stvoreni smo da se krećemo, a današnji način života većini diktira puno sjedenja i neaktivnosti, što za posljedicu povlači mišićne disbalanse, probleme u vezivnom tkivu u donjem dijelu tijela (poglavito žene), koštano-zglobne deformacije, slabljenje mišićnog tonusa što pak onda izaziva bolove u području ramenog obruča, vrata, gornjeg dijela leđa, a koji se nerijetko (pro)šire i na ostatak tijela…

Drugo, ovisi o ciljevima koliko je dobra ideja ignorirati vježbanje i oslanjati se isključivo na kuhinju. Utegnuto tijelo se gradi i u kuhinji i vježbanjem – utegnuto znači da postoji mišićna masa, čija se izgradnja potiče vježbanjem, a prehrana to treba adekvatno pratiti unosom dovoljne količine proteina.

Vježbanje igra toliku ulogu da je, kada se govori o mršavljenju i topljenju masnih naslaga, najbolji adut u povećanju kalorijske potrošnje u odnosu na kalorije unešene u organizam. Jednostavnije je malo pojačati trening i sagorijeti više kalorija, nego gladovati da bi se postigao isti efekt u deficitu kalorija na kraju dana. Bonus je da sama rekreacija nosi sa sobom niz pozitivnih beneficija, koje su jednako ako ne i važnije za uravnoteženi život.

Za početak, nađite oblik rekreacije koji volite raditi – to je jedini način da vam pređe u naviku, što je ključno za dugoročne rezultate. A onda pratite kako vam se vježbanje uvlači pod kožu i kako bez svoje tjedne doze hormona sreće ne možete. 🙂

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.