Before/after: Kako izgleda 3 mjeseca nakon što se dogodi ‘klik’ u glavi3 min čitanja

Ima 32 godine, dvoje djece – jedno od 4 godine, drugo od 4 mjeseca. Kao i većina žena, u prvoj trudnoći je dobila dosta kila, a kroz porodiljni dopust se taj trend dobivanja viška nastavio. Uz nekoliko pokušaja da skine višak, zbog tipičnog jo-jo efekta i ne usvajanju novih navika niti mijenjanja starih, u drugu trudnoću je ušla puno teža nego u prvu.

Nakon prisilnog mirovanja zadnjih par mjeseci pred porod, jedva je dočekala da se opet može početi normalno kretati, a tu negdje se dogodio i taj “klik” da nepotrebnom teretu u obliku kila mora doći kraj, i da se ovaj puta na posao vraća s figurom, zdrava i fit. 🙂

Napredak govori sam za sebe:

prehrana_dijeta_figura_anticelulitna-masaza_salon_zagreb_masaza_figura_4

Imala sam sreću i ja s njom i ona samnom da smo se našle i kliknule i mi, jer je to vjerojatno i najvažnije u odnosu trener/klijent – uz edukacijsku i empirijsku pozadinu koju trener (instruktor) ima.

Počele smo suradnju s inicijalnim razgovorom da dobijem što bolju sliku o dosadašnjem načinu života, navikama, ritmu, obavezama, prehrani, povijesti s dijetama, vježbanjem… Napravila sam posturalnu analizu da vidim s kakvim mišićnim disbalansom imam posla i o čemu moram voditi računa u programiranju vježbanja, uzela mjere, izvagala, poslikala.

Prošla sam po kuhinjskim elementima i frižideru i tu napravila čistku bez milosti, savjetovala o adekvatnim pametnijim alternativama, za ponešto progledala kroz prste jer smo ipak samo ljudi. 🙂

Slijedio je plan prehrane kojeg joj je bilo lako pratiti jer je maksimalno prilagođen, nema brojanja kalorija i brige oko omjera makronutrijenata – to sve sam odradila ja. Nema egzotičnih namirnica, nema kompliciranih jela, nema dugotrajnog kuhanja, sve je fino i jedeš k’o car. Da ju ne ubijem u pojam odmah na početku s brdo informacija, sve sam dozirala i educirala postepeno, a svakih par tjedana uvodim neke nove recepte i namirnice.

Kako beba ima svoje redovno prijepodnevno spavanje, najčešće koristimo to vrijeme za vježbanje. Najviše radimo Pilates (Stott), vodim računa o njenoj kompliciranoj posturi i povijesti ozljeda, svi treninzi su neinvazivni, a napredak je pravo zadovoljstvo pratiti. Generalno je postala aktivnija pa svako malo ide u prirodu, na hodanja, u planine… Veseli se rekreaciji i zavoljela je vježbanje, baš onako kako i treba.

Nakon nekog vremena uvele smo i redovne anticelulitne masaže da imamo pod kontrolom i taj dio.

Uglavnom, preponosna sam na nju i sretna jer čini sve da ovo bude idealan projekt:

1. Nema nerealne ciljeve, ne žuri joj se, razumije zašto je došlo do nakupljenih kilograma.
2. Ne komplicira, ne traži izgovore, štreberski se drži uputa.
3. Vrijedna je, zainteresirana, prisutna.
4. Sve je prožeto smijehom, pozitivom i povjerenjem.

Tu je naravno i suprug koji sve podržava i često preuzme djecu da mama može odraditi svoju fiskulturu, a i beba surađuje jer dojenje (proizvodnja mlijeka) troši ekstra kalorije što nam olakšava biti u elegantnom deficitu.

Zahvalna sam što imam priliku biti dio ovakve transformacije i tijela i uma. I što mi je dopustila ispričati njenu priču. 🙂

Share your thoughts

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.