Figura_studio_salon_za_masazu_Zagreb_anticelulitna_masaza_ledja_stopala_lica_nogu_sportska_masaza_popusti_Zagreb_parcijalna_masaza_refleksologija_celulit_PRVA-MASAZA

Kako se odlučiti na prvu masažu i kako maksimalno iskoristiti efekt masaže?2 min čitanja

Ovo je tekst namijenjen prvenstveno onima koji se tek odlučuju na svoju prvu masažu, ali i ostalima koji su redoviti na svojim tretmanima – kao podsjetnik.

1. Raspitajte se kod koga idete na masažu

Nemojte se ustručavati postaviti pitanje o kredibilitetu svojeg masera kod kojeg namjeravate otići – dapače, pitajte ga direktno. Svatko će rado s Vama podijeliti detalje oko svojeg obrazovanja, verificiranih programa i iskustva koje ima iza sebe – ako ih ima. Ovo je prilika za filtriranje sumnjivih terapeuta. Odnos maser-klijent je poseban sam po svojoj prirodi, a Vi kao klijent morate imati povjerenje u ruke kojima se prepuštate. Vaše vrijeme i novac su predragocijeni za loše usluge.

2. Raspitajte se o vrstama tretmana, tj. jasno definirajte kakav tretman želite

Imajte na umu da neki masažni terapeuti, uz klasične masažne tehnike zapadne medicine, koriste i neke tehnike alternativnih metoda. Možda Vam to odgovara, možda ne. Za svaki slučaj provjerite o čemu je riječ, postavite potpitanja i ne pristajte na ništa što se kosi s vašim uvjerenjima.

3. Budite točni i ažurni

Raspored dobrih terapeuta je često pun i uštiman gotovo u minutu. Imajte na umu da je lako moguće da ukoliko kasnite remetite koncept ostatka terapeutovog radnog dana, ili se Vaš tretman mora prilagoditi manjku vremena – što sigurno ne želite. Ako termin morate otkazati ili pomaknuti, javite promjenu na vrijeme. Također, dolaskom na vrijeme i bez žurbe osigurali ste sami sebi miran i opuštajući uvod u masažu – kašnjenje je svima stres. Idealno bi bilo da nakon tretmana nemate dodatnih obaveza, kako biste se mogli u miru prepustiti svim pozitivnim učincima.

4. Obucite udobnu odjeću

Ako je ikako moguće, na tretman dođite u odjeći koju ćete lako presvući i koja Vam je udobna. Za vrijeme nekih tretmana – primjerice pasivno istezanje i manipulacija zglobova i kralježnice, ostajete u odjeći i aktivno sudjelujete, pa je udobnost prioritet. Možete ju i ponijeti sa sobom ukoliko dolazite direktno s posla ili sl.

5. Razgovarajte – prije i poslije tremana

Vaš terapeut mora biti upućen u razloge dolaska na tretman. Napomenite ako imate kakve alergije na neka ulja ili kreme, dijagnoze, ozljede, kronične bolesti, ako uzimate kakve lijekove i sl. Terapeut bi Vam trebao i sam postaviti slična pitanja kako bi dobio što bolju sliku o Vašem zdravstvenom stanju. Napomenite intenzitet pritiska koji preferirate, a i za vrijeme same masaže slobodno skrenite pozornost ako Vam je pritisak prejak ili preslab, ako Vam je hladno i sl. Osim toga, nije poželjno razgovarati za vrijeme tretmana – Vi se trebate opustiti, a maser koncentrirati na ono što radi. Nakon tretmana svakako dajte povratnu informaciju. Maser će Vam tako sljedeći puta moći pružiti samo još bolju uslugu.

A najvažnije od svega – opustite se i uživajte. 🙂

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Lenkareply
21. listopada 2013. at 18:56

Divan ti je blog! Super recepti i savjeti! 🙂

Figurareply
21. listopada 2013. at 20:37

Hvala Lenka 🙂 Drago mi je!

Leave a reply

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.